Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1178
1178

«Я була одна з жінок, яка отримала зброю, і я готова захищати Нікополь» – дружина полеглого Героя, волонтерка Оксана Гайдук

готова захищати Нікополь

Дружина полеглого Героя, волонтерка Оксана Гайдук поділилася спогадами про свого чоловіка, розповіла, як починалася їхня спільна боротьба з ворогом, як Микола загинув, і як тепер вона живе за двох – підтримує ЗСУ, бо не може цього не робити… А ще Оксана зізналася, що готова захищати Нікополь зі зброєю в руках. Про все це жінка розповіла в інтерв’ю сайту «Суспільне», передає Nikopolnews.

Оксана Гайдук допомагає військовим, починаючи з 2014 року. Коли росія напала на Україну, її чоловік пішов у військкомат. Проте його не взяли на війну за станом здоров’я. Тоді, Оксана разом з Миколою почали займатися волонтерством. На той час подружжя працювало у сфері харчування. Вони мали консерви та їжу, яку відвозили українським захисникам на фронт. Одного разу Микола та Оксана Гайдук взяли з собою у волонтерську поїздку навіть своїх дітей, аби вони також розуміли, що відбувається.

332c6cb246024a49

Микола Гайдук загинув у 2017 році

Згодом чоловік Оксани Микола Гайдук пішов воювати. Він служив у батальйоні «Патріот» 43-ої бригади. 13 червня 2017 року Микола Гайдук загинув, прикривши собою 19-річного побратима.

Ми розмовляли з ним перед цим. Він ще казав, що їм має прилетіти у відповідь… Ми обговорювали якісь побутові справи, говорили про дітей. А потім… Він більше не відповів. А наступного дня до мене прийшли його побратими і сказали, що Микола загинув, – все це Оксана розповідає, ледве стримуючи сльози

Також важко жінці стримати їх, коли вона згадує перший день повномасштабного вторгнення. Бо на війну їхали усі її друзі.

Станом на 24 лютого Оксана Гайдук працювала у військовій сфері. Вранці того дня вона прийшла на роботу і побачила своїх друзів, які сідали в автобуси… Той день, для неї був надважливим.

«… В райдержадміністрації роздавали зброю. Я одна з жінок, котра її отримала. Я чесно кажу, якщо треба буде, я візьму зброю та буду захищати своє місто», зізнається дружина полеглого Героя.

Дружина полеглого Героя готова захищати Нікополь: відео

Зараз жінка допомагає підрозділам, де служать нікопольці. Вона каже, що не знає жодного батальйону чи бригади, де б не служили військові з Нікополя – вони є скрізь. Оксана каже, що іноді дорогою на фронт, вона роздає зібрані смаколики військовим.

«… Дуже часто це свої кошти, кошти друзів. Я роблю це від чистого серця. Хтось телефонує й говорить: «Мені там вас порадили, у мене є кошти, я знаю, що ви збираєте»,  роповідає волонтерка.

За час війни Оксана Гайдук разом з однодумцями передавала на фронт і Mavic, і машину. Також вони збирали кошти й купували військовим рушницю. Вона каже, не важливо, скільки тонн допомоги було відправлено. Головне, щоб надіслане справді було потрібно військовим.

eb31baa247c1132e

За словами Оксани Гайдук, кожного разу до зборів долучається все більше людей.

Зазначимо, що зараз у Нікополі пропонують перейменувати вулицю Казанцева на честь чоловіка Оксани – Миколи Гайдука.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×