Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1528
1528

Мер Нікополя прокоментував діяльність УПЦ МП у місті

Мер Нікополя прокоментував діяльність УПЦ МП у місті

Мер Нікополя прокоментував діяльність УПЦ МП у Нікополі. Коментар Олександр Саюк надав під час пресконференції 28 квітня, передає Nikopolnews з посиланням на Візит-Венал.

Олександр Саюк сказав, що він знає про загальну ситуацію у державі і у нього теж є до неї питання. Що всі все розуміють. Але, за його словами, місцеве самоврядування – це не той орган, який змінює закони. Якщо місто ухвалить своє рішення, воно не матиме юридичної сили.

Мер Нікополя прокоментував діяльність УПЦ МП

Загальна ситуація з цього питання в державі практично однакова. Всі все розуміють. Я від себе скажу, що в мене також є питання до цієї ситуації. Йде війна, гинуть українці, а ця проблема наразі не врегульована. Я бачу рішення деяких обласних та міських рад. Але місцеве самоврядування це не той орган, який приймає чи змінює закони, це виконавчий орган. Тому якщо на рівні держави буде прийнято закон, який врегульовує діяльність тих чи інших конфесій, то ми його виконаємо. Наразі є проєкт рішення внесення змін до Закону України «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій». Якщо його буде ухвалено, то ми його виконаємо. Ми можемо ухвалити своє рішення щодо заборони їх діяльності, але воно не матиме юридичної сили – пояснив Олександр Саюк

Раніше ми писали, що мер Нікополя прокоментував черговий скандал в мережі, пов’язаний із закупівлею містом генераторів

А також ми зробили детальний аналіз відео з нібито “проросійськими листівками у Нікополі” 

Ще новини Нікополя: Під вечір 30 квітня армія рф обстріляла Нікополь 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×