Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
8059
8059

Евакуація модульного містечка у Нікополі: коментарі Євтушенка і Саюка

Евакуація модульного містечка у Нікополі: коментарі Євтушенка і Саюка

Несподівана евакуація модульного містечка у Нікополі викликала резонанс серед мешканців. Подію обговорювали і продовжують обговорювати у мережі та на вулицях міста. Особливо після того, як стала відома попередня причина – а саме можлива небезпека ворожого удару.

До редакції Nikopolnews звернулися стурбовані мешканці Нікополя, які проживають поруч із містечком для переселенців. Вони не розуміють, чому про небезпеку не попередили і їх теж, якщо справді є ризик обстрілу. Адже їх домівки знаходяться недалеко від містечка.

Також люди питають, чи повернуться мешканці модульного містечка назад до свого житла.

Аби прояснити ситуацію, ми звернулися до начальника Нікопольської РВА Євгена Євтушенка.

Публікуємо його відповідь:

Відбулося ТИМЧАСОВЕ розміщення людей в інші будівлі

відбулося тимчасове розміщення людей в інші будівлі

“За логікою хронологічного порядку варто почати з того, що РВА отримала повідомлення. В ньому було чітко зазначено, що об’єктом, якому загрожує небезпека є безпосередньо модульне містечко. Зауважу, що подібна інформація містить відомості про МОЖЛИВУ небезпеку. Це може статись, або ні. Однак, реагувати на повідомлення з чіткою адресою – є моїм обов’язком!

Після отримання повідомлення я звернувся до Нікопольської міської ради, у власності якої перебуває вказане містечко, з клопотанням тимчасово перемістити людей в інші будівлі. В той же день, мною було видано розпорядження з чітким переліком заходів спрямованих на збереження життя людей, створення умов для тимчасового переміщення, оповіщення про небезпеку та переліком органів влади, яким воно було адресовано. Розпорядження містило ще ряд заходів, виконання яких попередило б й мінімізувало негативні наслідки в разі підтвердження інформації про обстріл. Встановленим способом, розпорядження було доставлено для розгляду і виконання в Нікопольську міську раду та територіальний орган поліції.

Окремо звертаю увагу, що Дніпропетровською ОВА та Нікопольською РВА було запропоновано переміщення людей з містечка в аналогічне містечко Криворізького району, включаючи допомогу транспортом для перевезення.

Днем пізніше я мав зустріч з представниками містечка, поспілкувався з ними та пояснив ситуацію. Ми знайшли порозуміння.

Зауважу, що навколо теми модульного містечка в соціальних мережах з’явились чутки стосовно закриття/продажу/заселення його іншими людьми. Це не відповідає дійсності! Насправді, відбулося тимчасове розміщення людей в інші будівлі у зв’язку з отриманим повідомленням про небезпеку. Через певний час вони повернуться до свого місця проживання. Жодних розпоряджень або листів стосовно закриття, продажу, заселення містечка іншими людьми РВА до Нікопольської міської ради – не направляла.

Я не можу в умовах воєнного стану, розкрити більше інформації про цю ситуацію. Всі мої дії покликані були на те, щоб максимально вберегти людей, яким згідно отриманого повідомлення могла загрожувати небезпека, в тому числі мешканців будинків, розташованих поруч з модульним містечком, а також не допустити паніки на території.

Решта інформації стосовно цього питання є закритою і коментуватись не може.

Враховуючи реалії життя Нікополя та прибережних населених пунктів, ще раз наголошую на тому, що всі хто залишився на території мають дотримуватись сигналів повітряної тривоги, поновити в пам’яті адреси найближчих сховищ, за можливості уникати перебування на відкритих місцевостях – армія рф постійно здійснює невибіркові обстріли територій району.

Всі ми пережили вже не один обстріл, я розумію вашу тривогу. В разі отримання будь-якої інформації про загрозу повідомлю людей в межах допустимого розголошення.

Евакуація модульного містечка у Нікополі була проведена за розпорядженням РВА

відбулося тимчасове розміщення людей в інші будівлі

Раніше про евакуацію модульного містечка розповів міський голова Нікополя Олександр Саюк під час пресконференції 30 січня.

За словами Саюка, міська влада Нікополя отримала лист і розпорядження від Нікопольської районної військової адміністрації, згідно з якими мала здійснити відселення людей з модульного містечка. Що і було виконано.

На жаль, в мене немає інформації на який час і коли можна буде людям повертатися до містечка. Але ми роботу провели, надали необхідну кількість житла людям для тимчасового проживання, – сказав мер.

Раніше ми повідомляли: Вуличне освітлення у Нікополі: нардеп Денис Герман звернувся до Євтушенка

Ще новини Нікополя: «Там, де більше всього потрібен»: екс-нардеп від Нікополя Андрій Шипко розповів, чим займається

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×