Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
17832
17832

Що відбувається в окупованому Енергодарі станом на 23 березня

Що відбувається в окупованому Енергодарі станом на 23 березня

Що відбувається в окупованому Енергодарі, в 7-ми кілометрах від Нікополя по воді, станом на 23 березня, розповіли в Енергоатомі, передає Nikopolnews.

Запорізька АЕС і місто Енергодар захоплені окупантами та вже 19-ту добу перебувають під контролем ворожих  військових формувань. Майже на всіх адмінбудинках зняли прапори України.

“У місті стало значно більше військових, зокрема і “поліціянтів” для придушення мирних зібрань енергодарців… окупанти використовують засоби інформаційно-психологічного тиску, намагаються проводити агітаційну роботу серед населення, щоб схилити його на свій бік, та містяни посилають загарбників услід за російським воєнним кораблем”, – зазнає Енергоатом.

Вже четверту добу окупанти утримують викраденого першого заступника міського голови Івана Самойдюка. Посадовець координував всі гуманітарні вантажі до міста і не погодився на співпрацю з ворогом. Він був затриманий на блокпосту, коли повертався в Енергодар.

Наразі через фактичну блокаду Енергодару в місті є проблеми з пальним, постачанням продуктів харчування та ліків першої необхідності.

Всі 6 енергоблоків ЗАЕС обслуговуються українським персоналом, зміни мають можливість ротації. Формально окупанти не втручаються в роботу АЕС, проте всі технічні рішення персонал вимушений погоджувати з командиром загарбників. Увесь персонал по прибутті на станцію ретельно перевіряється озброєними терористами. Внаслідок цього ядерна та радіаційна безпека – під загрозою.

Нагадаємо, російська співачка, фанатка “русского мира” Юлія Чичеріна приїхала в Енергодар аби дати концерт для окупантів, а також зняла прапор України з будівлі міської ради.

В Енергодарі окупанти трощили бронемашиною пам’ятник героям АТО (відео)

В окупованому Енергодарі мешканці вийшли на проукраїнський мітинг: росіяни почали стрілянину (відео)

«Що вона, тварюка, тут робить»? Російська співачка Чичеріна зняла український Прапор в Енергодарі

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×