Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
5784
5784

У Нікополі чоловіка паралізувало після удару головою, а в Покрові мати 4-х дітей втратила свідомість у пункті видачі «гуманітарки»

У Нікополі чоловіка паралізувало після удару головою, а в Покрові мати 4-х дітей втратила свідомість у пункті видачі «гуманітарки»

В Покрові жорстоко побита мати 4-х дітей втратила свідомість у пункті видачі «гуманітарки». А у Нікополі чоловік отримав травму хребта і параліч під час роботи на підприємстві. Про складні будні роботи медиків «швидкої» допомоги розповіла лікар Валентина Марченко, передає Nikopolnews.

Виклики ЕМД бувають різними. Перша інстанція, куди звертаються люди у випадку якогось нещастя – телефон «103». І кожен має надію на допомогу та на порятунок. І знаходять її саме від працівників «екстреної медичної допомоги», – написала Валентина Марченко

1

Нещастя у Нікополі

Вона розповіла, що одного травневого ранку молодий чоловік 32 років, виконуючи свою роботу на одному із підприємств Нікополя, вантажив важкі ящики з продукцією, випадково ударився головою і відчув різкий біль в ділянці шиї, зразу ж оніміло все тіло, він упав. Люди, які знаходилися поряд з ним, викликали  «103».

На виклик відразу  була направлена бригада інтенсивної терапії  в складі фельдшерів Яланської Анни, Медведєва Андрія та водія Буряченка Євгена. Через 7 хвилин бригада прибула на виклик, оглянули потерпілого і діагностували у нього травматичне ушкодження шийного відділу хребта і як наслідок – параліч всього тіла. Негайно було накладено постраждалому шийний комір, зроблено загальне знеболення, внутрішньовенний доступ і на довгій дошці травмованого чоловіка госпіталізували в Нікопольську міську лікарню № 4.

Через 20 хвилин потерпілий уже був в приймальному відділенні лікарні. Там ним зайнялися чергові лікарі, постраждалий був обстежений, стан його стабілізований, після чого бригада ЕМД в складі фельдшерів Еккерт Яни, Ігнатченко Юлії та водія Чупілко Миколи транспортувала його для подальшого лікування в обласну лікарню ім. Мечникова.

2

В Покрові мати 4-х дітей втратила свідомість у пункті видачі «гуманітарки»

За словами Валентини Марченко, через декілька днів, також вранці, надійшов подібний виклик на Нікопольську СЕМД – в м. Покрові у пункті видачі гуманітарної допомоги переселенцям молода жінка втратила свідомість.

На виклик негайно виїхала бригада ЕМД в складі фельдшерів Гузенко Ірини та Гаврюк Ольги і водія Ковтуна Сергія. Молода жінка, 33 років, з численними забоями та саднами по всьому тілу, прийшла отримати гуманітарну допомогу.

Жінку оглянули, діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, численні садна та підшкірні гематоми обличчя, волосистої частини голови, перелом кісток носа, забій грудної клітки зліва, закриту травму живота, підозру на розрив селезінки. Потерпіла призналася, що її побив  співмешканець, у неї на руках четверо дітей і вона не може собі дозволити звертатися до лікаря і дуже просить не повідомляти про це поліцію. Медичні працівники надали постраждалій необхідну допомогу згідно протоколу, вмовили її на госпіталізацію, звісно ж повідомили про цей випадок і в поліцію,  і доповіли старшому оперативному лікарю про факт домашнього насильства.

Свою роботу виконали «на відмінно», за що їм велика подяка і повага, – пише Валентина Марченко

3

На світлинах: команда Нікопольської міської підстанції ЕМД – Ігнатченко Юлія, Яланська Анна, Буряченко Євген, Еккерт Яна та Медведєв Андрій. Фельдшери Гаврюк Ольга та Гузенко Ірина – бригада ЕМД м. Покрова.

Ще новини Нікопольщини: В Покрові «швидка» двічі за день виїжджала на домашнє насильство

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×