Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1464
1464

В Енергодарі окупанти намагаються створити «народну міліцію»

В Енергодарі окупанти створили «народну міліцію»

В Енергодарі окупанти намагаються створити «народну міліцію». Аналогічні процеси фіксуються й у окупованому Мелітополі. Про це Nikopolnews повідомляє, посилаючись на Національну поліцію у Запорізькій області.

Призначення «керівників народної міліції» викриті на окупованих територіях Мелітополя та Енергодара. Слідчі документують співпрацю зрадників з військами РФ у незаконно створених органах влади.  Фігурантам загрожує до десяти років позбавлення волі.

30 березня в інтернет-мережі виявлено відео, на якому чоловік називає себе начальником новоствореного Енергодарського міжрайонного управління міліції. Самозванець запрошує на роботу «чесних міліціонерів та поліцейських». Всім, хто розпочне службу, обіцяє збереження вислуги та звання. Для молоді ж гарантує отримання навчання у профільних вищих навчальних закладах України. Крім того, лже-посадовець закликає українських громадян добровільно скласти зброю і отримати за це грошову винагороду.

Також в ході проведення оперативно-розшукових заходів, працівниками Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ було отримано інформацію про те, що війська окупантів у місті Мелітополі призначили керівником незаконно створеного правоохоронного органу, так званої народної міліції, колишнього працівника МВС України. За попередніми даними, у такий спосіб на добровільних засадах з окупантами співпрацює мешканець Донецької області 1973 року народження.

За обома фактами слідчими слідчого управління ГУНП в Запорізькій області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, розпочаті досудові розслідування за ч. 5 ст. 111-1  «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України.

Поліція нагадує, що добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, або добровільне обрання до таких органів, а також участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території або публічні заклики до проведення таких незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території – караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

В Енергодарі окупанти створили незаконну «раду» на чолі з депутатом від забороненої ОПЗЖ

В Енергодарі окупанти викрали заступника міського голови: містян кличуть на мітинг

В Енергодарі окупанти трощили бронемашиною пам’ятник героям АТО (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×