Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
96
96

Як мешканці Дніпропетровщини проходять реабілітацію (фото)

ФОТО2

Як мешканці Дніпропетровщини проходять реабілітацію, розповів начальник ОВА Сергій Лисак. Повідомляє Nikopolnews.

Відновитися після важких поранень чи перенесених хвороб можна у спеціалізованих відділеннях. Таких в області вже 29.

«З людьми, які потребують реабілітації, працюють фахівці. Ерго- та фізичні терапевти. Психологи і логопеди. Професійні мультидисциплінарні команди. У лікарнях області, що увійшли до спроможної мережі, таких вже 29. Вони вивчають історію кожного пацієнта. Складають індивідуальний план відновлення. Вчать їх ходити, розмовляти, комунікувати і обслуговувати себе у побуті», говорить Сергій Лисак

Задача реабілітологів підготувати людей до життя після поранення. Досягають її різними методами. Запорука успіху – активність та безпосередня участь пацієнта у всіх процесах.

Як мешканці Дніпропетровщини проходять реабілітацію

Як мешканці Дніпропетровщини проходять реабілітацію (фото)

«Наприклад, людина хоче ходити. Ми починаємо з повертання на боки, вчимося сідати, вставати. Додаємо інші вправи. Можемо підкріпити це масажем, але дуже прицільним. Щоб якісь м’язи розслабити чи зменшити больовий синдром. Але ні в якому разі пацієнт не лежить, коли ми над ним щось робимо», – пояснила фізична терапевтка відділення фізичної та реабілітаційної медицини однієї з лікарень області Дарина.

Різноманітні заняття та до чотирьох тренувань на день. Такий розпорядок у Дениса. Він добровільно став на захист країни. Був на Донецькому та Запорізькому напрямках. Аж поки не отримав важке поранення. Медикам довелося ампутувати чоловіку ногу.

«Хочу жити на повну. Пройти протезування і займатися спортом. Процес реабілітації не те щоб складний, але потребує часу, рухів, навантажень. Та мені подобається, що ти не просто у палаті лежиш цілий день, а щось постійно робиш. У мене було й поранення руки, через що зникла чутливість. Розробляю її. Взагалі є тренування на всі м’язи», розповів  захисник Денис.

ФОТО7

Бере зі столу м’яч, аби покласти його у склянку. Наполегливо одну й ту саму дію повторює Сергій. Після мінно-вибухової травми він декілька місяців пересувався виключно на кріслі колісному. Зараз вже ходить.

«Потрохи «оживає» і рука, бо пів року зовсім не працювала – ліву сторону паралізувало після поранення. Відновлюю її вже третій тиждень у реабілітаційному центрі. Кожен день мінімум годину працюю з ерготерапевтом. Потихеньку вже можу обслужити себе», говорить ще один захисник.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×