Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
465
465

120 фахівців ЗАЕС відмовилися від співпраці з окупантами – ЗМІ

120 фахівців ЗАЕС відмовилися від співпраці з окупантами – ЗМІ

120 фахівців ЗАЕС відмовилися від співпраці з окупантами. Тепер цим співробітникам з 1 лютого буде заблоковано доступ на територію атомної станції. Про це пише Патріот Донбасу, посилаючись на заяву так званого «директора» Юрія Чернечука, передає Nikopolnews.

Працівників Запорізької атомної станції в окупованому Енергодарі змушували украсти контракт з російською компанією, яка зараз хазяйнує на захопленій станції. Тиск на них відбувався вже понад рік.

Йдеться про акціонерне товариство «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС». Ця компанія зареєстрована у Москві 3 жовтня 2022 року. Засновником цієї окупаційної компанії є «Росатом».

За заявою окупаційного «директора» АЕС Юрія Чернечука, фахівці станції могли укласти контракт з російською компанією, але цього не зробили.

Сам Юрій Чернечук пішов на співпрацю з окупантами вже давно. До повномасштабного вторгнення він працював головним інженером в «Енергоатомі». Після того як колаборант пішов на співпрацю з ворогом, він почав змушувати інших фахівців брати з нього приклад. Тиск на працівників станції щодо переходу під окупаційну компанію почався у грудні 2022 року.

Тепер з’ясувалося, що 120 людей так і не погодилися піти на співпрацю з росіянами.

Зазначимо, що певній кількості співробітників ЗАЕС, які не хотіли співпрацювати з окупантами, вдалося виїхати з Енергодара на підконтрольну Україні територію, хоч це і було непросто. Дефіцит кадрів на станції росіяни намагаються компенсувати, завозячи працівників з рф, а також набираючи персонал фактично з вулиці.

Ще новини ЗАЕС: Недопуск експертів МАГАТЕ до реакторних залів ЗАЕС є спробою окупантів приховати справжню ситуацію на станції – Котін

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×