Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
21240
21240

Дно Каховського водосховища заростає: потрібно 3000 тонн насіння, щоб зберегти землі

Дно Каховського водосховища заростає: потрібно 3000 тонн насіння, щоб зберегти землі

Дно Каховського водосховища вкрилося конюшиною, люцерною та іншими рослинами. Про це повідомили у Міндовкілля і показали фото, передає Nikopolnews.

Світлину зроблено в районі заповідника «Кам’янська січ» на Херсонщині. Уточнюється, що рослини насіяли природоохоронці парку, аби запобігти пиловим бурям та розповсюдженню чужорідних видів.

Як відомо співробітники заповідника почали займатися цією роботою невдовзі після осушення Каховського водосховища.

Про те, що на осушеній території Каховського водосховища вже починають проростати паростки рослин, говорив днями детальніше міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець розповів у ефірі марафону «Єдині новини».

Він також розповів про заходи, які дозволять зберегти осушену чашу Каховського водосховища та території навколо нього.

За словами міністра, одними з найдоцільніших заходів збереження територій Каховського водосховища є заповідання та засівання однорічними рослинами.

При Міндовкіллі працює науково-експертна рада, яка порахувала, що відновлення потребують близько 200 тис. га осушених земель Каховського водосховища. Щоб їх зберегти потрібно висіяти більше ніж 3000 тонн насіння сільськогосподарських культур, – зазначив Руслан Стрілець

Міністр акцентував увагу на тому, що усі роботи мають відбуватися з урахуванням заходів безпеки.

Ще новини Каховського водосховища: Чи потрібно відновлювати Каховське водосховище? Коментарі членів Робочої групи НАН України

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×