Купити квартиру в Дніпрі

4810
4810

Дно Каховського водосховища планують засіяти зерновими –  Руслан Стрілець (відео)

Дно Каховського водосховища

Дно Каховського водосховища планують засіяти зерновими. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, передає Nikopolnews.

Він сказав, що дно осушеного водосховища потрібно засіяти однорічними сільськогосподарськими рослинами, зокрема для зменшення пилових бур та кліматичних ризиків. Руслан Стрілець зазначив, що  відновлення потребує 200 тисяч гектарів дна Каховського водосховища. Для цього науково-експертна рада Міндовкілля пропонує висадити більше ніж 3000 тонн насіння сільськогосподарських культур.

Дно Каховського водосховища планують засіяти зерновими: відео

Проте врожай неможна буде вживати в їжу. За його словами,  висадка рослин має проходити з урахуванням заходів безпеки, адже водосховище знаходиться на поблизу лінії фронту.

«На осушеній території водосховища вже почались певні сукцесійні процеси (заміна однієї екосистеми на іншу – авт.). Узбережжя Нацпарку “Кам’янська Січ” поступово вкривається маленькими паростками рослин. Наразі їх досить важко ідентифікувати», – додав Стрілець.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×