Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
948
948

Ситуація на ЗАЕС погіршується щодня, росіяни мають ілюзію, що контролюють її – Галущенко

Ситуація на ЗАЕС погіршується щодня, росіяни мають ілюзію, що контролюють її – Галущенко

Ситуація на ЗАЕС погіршується щодня, росіяни мають ілюзію, що контролюють її. Про таке заявив міністр енергетики України Герман Галущенко, передає Nikopolnews.

Росіяни мають ілюзію, що контролюють ситуацію на Запорізькій АЕС. Проте вона щодня погіршується. На цьому наголосив Міністр енергетики України Герман Галущенко на брифінгу для ЗМІ під час робочої поїздки до Запорізької області.

Очільник Міненерго підкреслив, що погіршення ситуації на окупованому об’єкті констатують, зокрема, експерти МАГАТЕ, представники якої перебувають на ЗАЕС.

Нещодавно була заява МАГАТЕ про те, що інспекторів не допустили до реакторних залів. А це означає, що росіяни ховають реальний стан справ. Він нам відомий: це деградація устаткування. Станція не працює в системі з вересня 2022 року, а складне устаткування АЕС має постійно працювати. Проте роботи для його підтримки не проводяться, і це призводить до деградації, – пояснив Герман Галущенко.

Міністр наголосив, що представники росатому, які перебувають на окупованому об’єкті, є злочинцями за нормами міжнародного права і обов’язково понесуть відповідальність за це.

Вони мають ілюзію, що контролюють ситуацію на станції щодо ядерної і радіаційної безпеки. Але, на жаль, ситуація стає гіршою з кожним днем їх присутності, – підкреслив очільник Міненерго

Ситуація на ЗАЕС погіршується щодня, росіяни мають ілюзію, що контролюють її – Галущенко

Герман Галущенко зазначив, що після деокупації для повернення до експлуатації хоча б одного з шести енергоблоків ЗАЕС треба буде провести величезну роботу.

Нагадаємо: Дніпропетровщину відвідав міністр енергетики Герман Галущенко (фото)

Ще новини ЗАЕС: Система безпеки ЗАЕС деградує: у Держатомі назвали ризики

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×