Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
897
897

У МАГАТЕ заявили про вибух дрону на території ЗАЕС і висловили занепокоєння

У МАГАТЕ заявили про вибух дрону на території ЗАЕС і висловили занепокоєння

У МАГАТЕ заявили про вибух дрону на території ЗАЕС сьогодні, 7 квітня. В організації висловили занепокоєння з приводу інциденту.

У відповідь на інцидент у МАГАТЕ закликали утриматися від дій, які суперечать п’яти принципам організації та порушують ядерну безпеку.

На території захопленої окупантами Запорізької атомної електростанції стався вибух — здетонував дрон. Представники МАГАТЕ стали свідками інциденту. Про це повідомили на сторінці МАГАТЕ у мережі Х, передає Nikopolnews.

Голова Міжнародного агентства ООН з атомної енергії Рафаель Гроссі підтвердив, що на території Запорізької атомної електростанції вибухнув дрон. Гроссі не уточнив, яка зі сторін конфлікту його запустила.

ЗАЕС поінформувала експертів МАГАТЕ про те, що на території станції сьогодні здетонував дрон. Таку детонацію спостерігали й ми. Я закликаю утримуватися від дій, які суперечать п’ятьом принципам МАГАТЕ і порушують ядерну безпеку, — заявив Рафаель Гроссі

Російська сторона вже підняла галас і, звісно, звинувачує Україну.

На це відреагували в ГУР.

Імітаційні удари Росії – постійна практика, заявив представник ГУР Юсов, коментуючи заяву росіян про те, що Україна нібито вдарила дронами по ЗАЕС.

Україна не причетна до жодних збройних провокацій на території незаконно окупованої Росією ЗАЕС. Держава-агресор в черговий раз наражає на небезпеку ядерний об’єкт, цивільне населення і навколишнє середовище всієї Європи. Російські удари, зокрема, імітаційні, по території української атомної станції, як і розміщення там військ та озброєння, мінування об’єктів ЗАЕС давно вже є відомою та постійною злочинною практикою окупантів, – сказав Юсов у коментарі українським ЗМІ

Нагадаємо, у четвер, 4 квітня, в результаті обстрілу збройними силами Росії, на Запорізькій атомній електростанції відключилася зовнішня повітряна лінія ПЛ-330кВ ‘Запорізька ТЕС – Феросплавна’, через що станція опинилася на межі блекауту. Згодом українські спеціалісти полагодили мережу. Тривале відключення ЗАЕС від мережі може призвести до ядерної аварії.

Нагадаємо, нещодавно МАГАТЕ почуло «виходи» з боку ЗАЕС

Ще новини ЗАЕС: Росіяни умисно відкладають ремонт на ЗАЕС – МАГАТЕ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×