Купити квартиру в Дніпрі

3441
3441

Каховське водосховище перетворюється на річку – науковці

Каховське водосховище

Каховське водосховище після підриву ГЕС перетворюється на річку. Водосховище пересихає і щоденно втрачає площу водної поверхні. Про це повідомляють фахівці Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України, передає Nikopolnews.

Науковці обробили спектрозональні знімки території Каховського водосховища, надані Європейським космічним агентством (супутник Sentinel-2А). Зазначається, що її сумарний показник площі станом на 5 червня становив 2061 кв км, 20 червня – 509,2 кв км – тобто 24% площі від початкового рівня. За словами науковців, зараз спостерігається формування, а точніше, відновлення русла річки Дніпро.

Науковці зауважують, що станом на 20 червня на русло Дніпра припадає 129 км2 площі водосховища. Наразі спостерігається відновлення русла річки.

«Таким чином, більша частина водосховища у засушливий період року пересихатиме, в вологий – наповнюватиметься водою», повідомляють у НАН.

Каховське водосховище перетворюється на річку

Каховське водосховище

Відзначимо, що після підриву росіянами Каховської ГЕС станом на ранок 1 липня рівень води в Дніпрі біля Херсона увійшов в природне русло. Підтопленими залишаються 18 населених пунктів, 17 із них – на тимчасово окупованій території.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×