Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
4040
4040

Нікопольщина просить включити дві громади до проєкту з побудови водогону від Запоріжжя

Нікопольщина просить включити дві громади до проєкту з побудови водогону від Запоріжжя

Нікопольщина просить включити дві громади до проєкту з побудови водогону від Запоріжжя. Про це повідомляє начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко, передає Nikopolnews.

Мова йде про такі громади Нікопольського району як Покровська і Червоногригорівська.

В п’ятницю направили листи з Червоногригорівської і Покровської сільської ТГ до Державного агентства з відновлення та розвитку інфраструктури України. Просимо включити громади до проекту з побудови водогону від Запоріжжя до нашого району, – написав Євген Євтушенко

Нагадаємо, водогін будують за державні кошти, аби забезпечити централізоване водопостачання у Нікопольському і Криворізькому районах, які раніше отримували воду із Каховського водосховища.

Проєкт передбачає будівництво магістральних водогонів Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця (ДВС2) – Томаківка. Водогін складатиметься з 3 ланок магістрального водопроводу протяжністю майже 150 км. Реалізація проєкту забезпечить водою щонайменше мільйон людей з Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської і Херсонської областей.

Вже тривають підготовчі роботи. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що завершити будівництво будуть намагатися у серпні-вересні, щоб люди якомога швидше були із стабільним водопостачанням. Поки тривають ці роботи, громади на місцях реалізують локальні проекти з метою хоч якось забезпечити мешканців водою.

Ще новини Нікопольщини: «Через 2-3 місяці всі будуть з водою на постійній основі»: Нікопольщину відвідав віце-прем’єр Кубраков

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×