Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
334
334

МАГАТЕ проводить перевірку на ЗАЕС через 90-хвилинний блекаут

МАГАТЕ проводить перевірку на ЗАЕС через 90-хвилинний блекаут

МАГАТЕ проводить перевірку на ЗАЕС через 90-хвилинне знеструмлення реактора, передає Nikopolnews, посилаючись на офіційний сайт міжнародного агентства.

Експерти МАГАТЕ на ЗАЕС проводять перевірку і збирають інформацію для власної незалежної оцінки щодо причин 90-хвилинного знеструмлення реактора на Запорізькій атомній станції, що сталося 15 листопада.

У МАГАТЕ зазначають, що що 15 листопада реакторний блок Запорізької атомної електростанції №6 тимчасово знеструмився та живився від аварійного дизель-генератора для отримання електроенергії, необхідної для охолодження та інших життєво важливих функцій.

Пошкоджений блок перебуває в режимі холодного вимкнення, але все ще потребує доступу до живлення. Жоден із п’яти інших реакторів ЗАЕС не втратив електроенергію, три з яких також перебувають у режимі холодної зупинки, а два – у режимі гарячої зупинки для вироблення пари та тепла.

Хоча це не була повна втрата зовнішнього електропостачання, як ми бачили сім разів раніше під час конфлікту, це ще раз підкреслює ненадійну ситуацію з ядерною безпекою та безпекою на Запорізькій атомній електростанції, – каже генеральний директор Міжнародної атомної енергії Рафаель Маріано Гроссі

Нагадаємо, державне підприємство “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” повідомляло, що частковий блекаут на станції стався через некомпетентність російських загарбників та працівників “Росатома”.

За даними “Енергоатома”, відбулося знеструмлення на шостому енергоблоці ЗАЕС, в результаті чого запустились дизель-генератори і системи безпеки, які працювали 90 хвилин. У цей час окупаційне керівництво станції зʼясовувало причини знеструмлення та вирішувало, що робити з наслідками, до яких призвели своїми некомпетентними діями.

“Енергоатом” зазначав, що ці дані підтверджуються інформацією інспекторів МАГАТЕ, які перебувають на майданчику тимчасово окупованої атомної станції.

“Через цілковиту непрофесійність російських окупантів на Запорізькій АЕС постійно відбувається деградація основного обладнання та більшає небезпечних випадків його відмов. Водночас перебування рашистів на найбільшому атомному обʼєкті Європи загрожує ядерній та радіаційній безпеці”, – йшлося у повідомленні “Енергоатома”.

Ще новини ЗАЕС:

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×